У школі відзначили День захисника України та День козацтва

2017-10-13

14 жовтня православні християни святкують День Покрови Пресвятої Богородиці. В цей же день відзначається День українського козацтва.

Кожен в Україні чув про козаків. Про них написано багато наукових праць і художніх творів, знято безліч фільмів. Унікальність нашої історії й нашого народу полягає в тому, що в козацтві виявився творчий і волелюбний дух наших предків. Багато хто з нас сьогодні має козацькі прізвища. Через козацтво створювалася наша історія, і кожен з нас не тільки причетний, а й відповідальний за неї.

У нашій школі теж стало традицією проводитидень козацтва, бо ми також часточка нашої країни, і наше завдання - відроджувати й примножувати наші традиції. От і цей рік не став виключенням. Ряд заходів до Дня українського козацтва було проведено в нашому навчальному закладі . 09.10. Лінійка до дня козацтва «А ми тую козацькую славу збережемо!» 10.10. Виставка малюнків""Козаку найліпше - воля, козаку найкраще - честь" 11.10. Привітання земляків-учасників АТО з Днем захисника України..

12.10. Спортивно - пізнавальна розвага. «З глибин сторіч козацький клич»13.10. Виховні години «Життя і діяльність Гетьмана Богдана Хмельницького» (370-річниця з дня народження). «Козацькому роду нема переводу»

12.10 в спортивном залі дня українського козацтва пройшов захід ««З глибин сторіч козацький клич»». Цікаво й радісно було спостерігати, як хлопці показували не тільки фізичну витривалість, а і знання козацьких традицій. Вони щиро раділи тому, що беруть участь у такому чудовому заході. Діти із таким захопленням, гордістю відчували себе українськими козаками, що можна тільки тішитися свідомості підростаючого покоління. Учні нашої школи продемонстрували над швидке перевтілення з школярів у козаків, що дає змогу сказати з упевненістю, що доля козацтва України в надійних дитячих руках та в їхніх серцях і душах.

Проведення таких заходів допомагає дітям краще пізнати історію свєї країни, адже нашим сучасникам потрібно дбати про культурне і духовне відродження народу, потрібно навчитися пишатися тим, що ми – українці.

/Files/images/2017nr/IMG_3520.JPG/Files/images/2017nr/DSC00604.JPG/Files/images/2017nr/DSC00709.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 353

Коментарi